Alt om synsfeltscreening hos Passagens Optik i Roskilde

Nethinden består af over 120 millioner sanseceller. Hvis nogle af disse celler stopper med at fungerer, kan hjernen til en vis grad kompensere for de manglende synsindtryk. Er der derimod adskillige celler, der holder op med at fungerer, vil det føre til blinde pletter. For at afsløre disse blinde pletter, er det nødvendigt med en synsfeltscreening.

Synsfeltforstyrrelser

Man bruger typisk den centrale del af synsfeltet, hvor det perifere syn sjældent benyttes bevidst, men er afgørende for orienteringsevnen. Når du kører bil, ser du fremadrettet, men hjernen opfanger alligevel synsindtryk fra det perifere syn, så du kan holde øje med sideveje og fortov. Det centrale og perifere syn kan dog rammes af sygdomme, og en synsfeltscreening kan være med til at forebygge eventuelt synshandicap.

Synsfeltscreening i praksis hos Passagens Optik

Normalt varer en synsfeltscreening 15 minutter. Screeningen udføres ved hjælp af et måleinstrument, hvor du kigger på et fast punkt på en skærm. Lysprikker vil tændes, og du skal sige, hvad du ser. Kan du ikke se en eller flere lysprikker, kan det tyde på, at nogle områder af synsfeltet ikke fungerer optimalt. Er dette tilfældet, er det vigtigt at finde årsagen og igangsætte behandling om nødvendigt.